Møt Svein Woje og lytt til lyrikkens stemme……

Møteplass Mysen Menighet startet høsten med salmekveld. Den 23. september
kl 1900 er Svein Woje fra Askim invitert til å reflektere over den kraft lyrikken gir oss  – midt i hverdagen.

Teolog, lektor og forfatter Stein Woje tar oss med inn i lyrikkens verden – eller nærmere bestemt kirkerommet. Dette vil bli en kveld hvor lyrikken gir oss mulighet til å stanse opp i en travel hverdag. Woje understreker at poesi gir stemme til alle som er undervis. Lyrikken åpner for tvil og undring over tilværelsen og hjelper oss til å søke nye rom for ordene, sier Woje.

Svein Woje har et langt forfatterskap bak seg. I tillegg til lyrikk rommer det barnebøker og romaner  for barn og voksne i tillegg til faglitteratur.  Han er nettopp kommet med romanen «Bildene som skulle brennes». På møtet i Mysen tar han utgangspunkt i  diktsamlingene «Picnic i Getsemane». «Tårnsvaler og «Hei Gud! Jordbærstrå fra paradishagen».

Woje har vært prest på forskjellige steder i Norge. I tillegg til teologien har filologen eksamener innen norsk og folkeminne og undervist i videregående skoler.

Alle som kommer for å høre Woje den 23. september, vil høre refleksjoner som treffer oss. Etter Wojes mening kommer lyrikken til oss når ord ikke strekker til og livet blir ekstra vanskelig. Den skaper tankeknagger for nye faser i livet.

–   Vi håper mange setter av denne kvelden og åpner for påfyll av refleksjoner rundt underet og mysteriet. For å bruke Wojes egne ord: – Lyrikken lar oss balansere langs Guds smil til oss, sier leder for Mysen menighetsråd, Trond Degnes.

Svein Woje

Svein Woje gjester Møteplass Mysen Menighet med sin lyrikk.