Helene Rask til Mysen for å fortelle om glamour og verdivalg

Onsdag 27. august kl. 1900 starter Møteplass Mysen Menighet sine temakvelder. Helene Rask er seriens første foredragsholder i høst. Etter et liv i glamourmodellenes verden, valgte hun å bryte med alle de verdier hun fikk som barn. – Det er slett ingen skam å snu, sier Hele Rask, som håper mange tenåringsforeldre har lyst til å komme å høre henne.

Helene Rask kom inn i glamourbransjen på 1990-tallet. Jenta som egentlig het Anne-Helene Rask Arnesen gjorde karriere, preget forsider av magasiner og laget musikkvideoer. Rask ble etterspurt som modell og reiste verden rundt. Hun ble også en modellmamma og startet Rask Modells og Rask-skolen for jenter som ønsket innpass i bransjen.

Men etter ti år i bransjen føler Helene Rask seg helt tappet. Hun brøt over tvert. Et radikalt valg ble foretatt. Hun ville ut av ensomheten og alt som brøt med de verdier hun innerst inne ønsket å stå for.

Blant annet ga hun ut boken « Ingen skam å snu», som forteller om den lange reisen ut av en meget krevende bransje. Etter foredraget blir det anledning til å stille spørsmål til Rask og kjøpe boken.

Nå ønsker Helene Rask å være en røst i samfunnet.  – Hun har mye å fortelle alle som daglig møter spørsmål fra barn og unge om viktige valg som må tas. Foredraget hennes har tittelen «Ingen skam å snu – om å være rollemodell for unge, forteller Trond Degnes, på vegne av Mysen menighetsråd.

I dag driver Helene Rask sin egen forretning i Vestby, og hun holder foredrag over hele landet. Nå gleder hun seg til å komme til Møteplass Mysen Menighet (MMM). Arrangementet holdes som vanlig i Mysen menighetshus Betania.

Helene Rask gjorde i 10 år karriere som glamourmodell. Så brøt hun over tvert og fant tilbake til røttene, barnetroen og et helt liv.

 

Trond Degnes